Izrada Web Stranica Cijena

Nekoliko je čimbenika koji utječu na to koliko košta web stranica. U ovom postu pronaći ćete okvirne informacije o cijeni web stranice i upute kako i što odabrati, sve dok web stranica neće biti samo pristupačna, već i da ćete platiti ono što stvarno trebate i izbjeći nepotrebne troškove.

Cijena web stranice, ako nema posebnih zahtjeva, a govorimo o jednostavnoj web stranici s glavnom stranicom i oko 4 podstranice, kreće se od oko 300 eura , ali teško ćete pronaći dobavljača, a kvaliteta i kvaliteta upitno je i vrijeme proizvodnje. Stvarna cijena web stranice je između 600 i 900 eura . Ako želite prilagođeni predložak , cijena je od 1500 € nadalje .

Tijekom epidemije Covid-19 mnoge su se tvrtke zainteresirale i odlučile su se povezati na mrežu. Potonje je dovelo do činjenice da su agencije i profesionalci koji sudjeluju u izradi web stranica prilično zauzeti. Kao rezultat toga, rokovi izrade su dulji, ali cijene web stranica mogu (ponegdje) biti više.

Najjeftiniji način da dođete do web stranice je da ga sami napravite. Za upute pogledajte naš članak o tome kako stvoriti web mjesto besplatno i samostalno . Naravno, ne morate znati programiranje. Za izradu stranice možete koristiti izvrsne i jednostavne platforme kao što su WordPress i Drupal , od kojih većinu ne preporučujemo.

Na to koliko košta izrada web stranice utječu mnogi čimbenici. Krenimo od početka:

Savjeti za izradu web stranice

Što savjetujemo, a što ne savjetujemo prilikom izrade web stranice

Ono što savjetujemo svakom klijentu koji razmišlja o obnovi ili izradi web stranice je sljedeće:

 1. Ako je moguće, odaberite WordPress.
 2. Zapitajte se kako ćete pridobiti posjetitelje web stranice.
 3. Odaberite dobru domenu .
 4. Web stranica treba biti izrađena na profesionalnom predlošku .
 5. Dizajnirajte svoju web stranicu na temelju podataka o pretraživanju ( Google Ads alat za planiranje ključnih riječi).
 6. Zapišite strukturu web stranice.
 7. Kada prenosite slike, optimizirajte ih za web.
 8. Ne štedite na tekstovima.
 9. Instalirajte dodatak koji vam omogućuje dodavanje meta opisa i naslova (Yoast, Sve u jednom SEO, …)
 10. Instalirajte Google Search Console i indeksirajte stranicu .
cijena dizajna web stranice

Što ne biste trebali raditi prilikom izrade web stranice:

 • Nemojte naručivati ​​stranicu od “poznanika” koji je već stvorio stranicu. (obično se takvi projekti dovrše u jednoj godini, a rezultat je poluproizvod).
 • Ne stvarajte web stranicu na Wixu. .
 • Ne štedite previše na hostingu i srodnim pitanjima (npr. SSL)
 • Ne stvarajte web stranicu na besplatnom predlošku. (Potrošit ćete dvostruko više vremena i na kraju otkriti da vam treba profesionalac)
 • Ne stavljajte dizajn na prvo mjesto. (Dizajn je važan, ali funkcionalnost je važnija! Svi su profesionalni predlošci savršeni u dizajnu.)
 • Nemojte savjetovati stručnjake jer oni bolje razumiju što trebate, a što ne.

Je li web stranica dovoljna?

Većina pretplatnika web mjesta želi postići jedan ili drugi poslovni cilj s web mjestom. Obično se radi o početku prodaje proizvoda ili usluga ili povećanju prodaje. Većina uskoro utvrdi da web stranica, iako dobra, nema (dovoljno) posjetitelja. Zbog toga su vlasnici web stranica suočeni s digitalnim marketingom, koji im, međutim, nudi više mogućnosti.

Kako povećati promet na web stranici?

Ovisno o kojoj se vrsti aktivnosti radi, vlasnicima web stranica preporučujemo različite kanale za koje pretpostavljamo da će biti isplativije. To su optimizacija web stranica , Google oglašavanje , Facebook i Instagram oglašavanje , Linkedin oglašavanje i oglašavanje na glavnim portalima kao što su RTV, Siol itd.

Povećavanjem prometa i dobivanjem pravih korisnika, tvrtka može bolje postići svoje ciljeve. Doznajte o mogućnostima povećanja prometa na web mjestu.

Sažetak

Ako se ozbiljno bavite mrežom, prije ili kasnije razmotrit ćete gornje prijedloge. Predlažemo da kontaktirate nekoliko davatelja usluga kako biste izradili stranicu, predstavili im što radite, što želite i očekivali od web stranice te malo uokvirili cijenu. Odaberite one koji će najbolje razumjeti vaše zahtjeve i vaše područje poslovanja. Koliko košta izrada web stranice kao što vam treba, naime potrebna je prilagođena ponuda. Cijena izrade web stranice koja je ovdje navedena realna je brojka, ali mnogima treba više, a nekima i manje.