Samostalna izrada web stranica

Izrada web stranice besplatno moguća je stvaranjem web stranice sami. Zato samo uložite svoje vrijeme i trud. Iako svaki način izrade besplatne web stranice dovodi i do nekih troškova, oni su znatno niži od angažiranja agencije za izradu web stranice, gdje se cijene za izradu web stranice kreću od 590 eura (pogledajte kako izgleda Web dizajn i donosi stranice ), kao i do nekoliko tisuća eura. U ovom postu pronaći ćete najbolje platforme na kojima možete stvoriti besplatnu web stranicu i sve ostalo što trebate znati o izradi web stranice.

Publikacija “Besplatni dizajn web stranica” namijenjena je onima koji izrađuju web stranicu s ozbiljnim namjerama, kako bi pridonijeli boljem poslovanju ili. postizanje cilja, ali ne znate hoće li se on “pojaviti na tržištu” ili ne, pa ne želite generirati dodatne troškove, ali želite probati i vidjeti kako to ide. Istodobno, želite da web stranica ima potencijala ako želite nadograditi i proširiti ideju. Zbog toga se u postu fokusiramo na WordPress i Drupal, jer značajke nagore definitivno nisu ograničene. Istodobno pružaju dovoljno funkcionalnosti u besplatnom načinu rada.

kupnja domene

Domena web stranice

Prilikom izrade web stranice prvo morate odlučiti kakvu domenu želite imati (domena je, na primjer, mojadomena.si). Ako i vi želite besplatno dobiti domenu, tada možete odabrati jednu od poddomena koje nude platforme za izradu besplatnog web mjesta i vaša domena izgleda otprilike ovako: mydomain.offer.com. Pritom morate znati da web stranica kao takva, kad je izradite, najvjerojatnije neće imati (mnogo) posjetitelja. Posjetitelje dobivate uz pomoć različitih izvora prometa, to su organski promet (Google pretraživanje), izravni promet (kada netko uđe u vašu domenu u tražilici), preporuke (ostale stranice koje upućuju na vašu), društvene mreže (FB, Linkedin, …) te plaćeni promet i e-pošta.

Koje će od ovih imati vaše novo web mjesto?

Dugoročno gledano, najbolja strategija za privlačenje posjetitelja je optimizacija web stranica , jer vam omogućuje dugoročno gotovo besplatan promet (posjete) uz nešto uloženog rada i znanja. Međutim, web stranica u osnovi mora biti pravilno postavljena (uključujući domenu) kako bi imala potencijal za visoke pozicije na Googleu i drugim tražilicama. Stoga, što se tiče domene, svakako vrijedi razmotriti neovisnu domenu, tj. Zakup vlastite domene (vaše tvrtke.si ili vaše aktivnosti.si).

Ako ste odlučili kupiti domenu i ciljate korisnike u Sloveniji, tada preporučujemo da zakupite .si domenu. Za npr. Hrvatska .hr domena, globalna ili SAD ima .com domenu.

Domena bi trebala sadržavati vašu ključnu riječ (po mogućnosti na početku domene) jer je Google smatra relevantnijom.

Preporučujemo unajmljivanje domene samo unaprijed (ako je dobro, naravno), tako da Google web stranicu smatra sigurnijom (predstavlja manji rizik jer su stranice / domene namijenjene zlouporabi obično registrirane samo za jedna godina).

Pristupačne domene i hosting

NeoServ preporučujemo za kupnju i hosting domene iz vašeg vlastitog iskustva. Već smo isprobali sve ture u Sloveniji i mnoge inozemne. Istodobno imamo najmanje 5 aktivnih tura. Zbog dobre podrške, konkurentnih cijena i modernosti, preporučujemo hosting na NeoServ  (.si domena od 8,99 € + hosting od 0,99 € mjesečno)

Web hosting

Ako za izradu web stranice koristite besplatnu domenu pružatelja usluga platforme, tada je hosting već vrsta paketa. Uz to u osnovi također nemate troškova.

Odaberite poslužitelj u blizini korisnika

Ako ciljate slovensko tržište, unajmite hosting (server) u Sloveniji, inače na mjestu koje ciljate. Stranice oglasivanjenaspletu.si i korisničke domene Si Shell hostira na VPS poslužiteljima koji su prilagođeni WordPressu s Nginx poslužiteljima. Web stranice WordPress prijateljske su prema Googleu i drugim pretraživačima, ali imaju jedan nedostatak, naime pokreću veliku količinu zahtjeva (http zahtjeva), što malo usporava izvedbu.

U suradnji s pružateljem usluge hostinga NeoServ, tako smo prilagodili svoj hosting i postigli visoku učinkovitost korištenjem Litespeed-a i drugih rješenja. Započnite i nabavite svoj Litespeed WordPress hosting hosting.

hosting - poslužitelji

WordPress web hosting i optimizacija web stranica

Zaradi optimizacije spletnih strani je pomembno, da je vaša stran lokalno relevantna, to pomeni, da je najbolje, da najamete gostovanje, kjer so strežniki locirani v Sloveniji (če ciljate na slovenske uporabnike).

Za optimizacijo, dobro uporabniško izkušnjo in visoke položaje na Google in drugih iskalnikih je pomembna hitrost spletne strani. Ta se začne s strežnikom. Konfiguracija, možnosti nadgradenj in dobra zmogljivost so dejavniki, ki odločajo o tem, kateri strežnik je dober.

WordPress Litespeed gostovanje

Za najbolj zahtevne spletne strani oz. uporabnike, ki želijo doseči maksimalno hitrost je dobra izbira litespeed gostovanje. V primeru takega gostovanja spletna stran porabi manj sredstev in tako omogoča hitrejše nalaganje vsebine.

Sve naše web stranice postižu natprosječne rezultate u pogledu brzine. Isto vrijedi i za optimizirane web stranice koje smo stvorili za naše kupce. Zbog toga smo za njih odabrali pouzdan hosting s visokim performansama, koji preporučujemo svim našim kupcima.

Pogledajte NeoServ-ove pakete i mogućnosti hostinga

Pristupačno hosting web mjesta

Izuzetno pristupačan i dobro podržan hosting koji nudi najbrže SSD diskove dostupan vam je od 0,99 € mjesečno. To smo i sami testirali i preporučujemo svima koji traže pristupačan i dovoljno dobar hosting.

Dodatne informacije o cijeni i mogućnostima hostinga potražite na NeoServ

Pružatelji usluga za izradu besplatne web stranice

Postoje mnoge platforme za izradu besplatnog web mjesta koje to omogućuju. Svi oni imaju svoje prednosti i nedostatke, ali postoje razlike između njih koje su vidljive u načinu rada stranica, koliko značajki i opcija nude. Napokon, uvijek dođemo do dodatnih opcija, koje se naravno naplaćuju.

Odaberite WordPress ili Drupal

Dakle, pružatelji usluga za izradu besplatne web stranice malo je more. Stoga neće svi biti ni navedeni u ovom postu. Samo su WordPress i Drupal namjerno navedeni , jer se uglavnom ne plaćaju, a istovremeno omogućuju stvaranje dobre i funkcionalne web stranice bez dodatnih skrivenih troškova.

Što se Weeblyja i Wixa i sličnih tiče, oni nisu usporedivi, jer se funkcionalnosti spominju ili plaćaju. Zoho u kvadratu itd. davatelji “besplatnih web stranica” (također Shopify) rade unajmljujući funkcionalnosti za korisnika na vrijeme dok su mu potrebne. Problem je u tome što broj tih funkcionalnosti s vremenom može biti prilično velik. Stoga su mjesečni troškovi najma visoki.

Izrada web stranica za wordpress
Izrada web stranica za wordpress

WordPress – stvaranje besplatne web stranice

WordPress je najjednostavnija i istovremeno dovoljno napredna opcija za samostalno stvaranje web stranice. Stvaranje web stranice u WordPressu možda je malo zahtjevnije nego u Wixu ili Weeblyu, ali dugoročno nudi više mogućnosti i znači niže troškove.

Istodobno, web stranice WordPress vrlo su pogodne za pretraživače i omogućuju upotrebu profesionalnih predložaka web stranica (predložaka). Samostalno stvaranje web stranice za wordpress dovoljno je jednostavno da to može učiniti svatko kome web nije stran. To vam istovremeno omogućuje da koristite najbolji i najučinkovitiji dizajn web stranica. Izrađene su prema najnovijim smjernicama i na najučinkovitije načine.

Web stranica za 5 minuta

WordPress nudi poznatu petominutnu instalaciju za izradu web stranica i instalaciju koju možete pogledati ovdje . Još lakša opcija za instaliranje WordPress-a na poslužitelj (uz samo nekoliko klikova) moguća je uz pomoć alata Softacoulus koji je uključen u paket hostinga na Neo Serv .

Upute o tome kako instalirati WordPress na poslužitelj pomoću sučelja Softacoulus nalaze se na snimci zaslona u nastavku:

Kako pronaći besplatni predložak web stranice za WordPress

Nakon što instalirate WordPress na poslužitelj, vrijeme je da odaberete i instalirate predložak web stranice (teme). Da biste to učinili, prijavite se na WordPress (unesite URL: naslovvašestrani.si / wp-admin ).

Zatim odaberite Izgled> Teme u lijevom izborniku  . Tada ćete na vrhu stranice pronaći opciju ” dodaj novo” . Tada će vam se prikazati niz tema koje možete odabrati na temelju onoga što želite i trebate.

Zatim odaberite temu instaliranjem i aktiviranjem. 

Uređivanje teme najlakše je ako odaberete opciju ” prilagodi “, jer ćete sve promjene koje unosite vidjeti u stvarnom vremenu. Također, za uređivanje nije potrebno programsko znanje.

U slučaju da trebate pomoć oko prilagodbe web stranice, izrade web stranice ili optimizacije web stranice, možete nas kontaktirati i mi ćemo djelomično ili u potpunosti urediti sve što vam treba.

Profesionalni predlošci (teme) za WordPress web stranice koštaju od 40 – 60 €. Omogućuju mnogo više od besplatnog, a istodobno je mnoštvo lakše postaviti. Iznad svega, omogućuju vam postavljanje web stranice s wordpressom za manje vremena. Možete ih pronaći ovdje >>

Naučite kako stvoriti WordPress web mjesto u 6 koraka >>